Ons Verhaal

Van harte welkom! In het prachtige landschap van de Gelderse Vallei – tussen Lunteren, Barneveld en Ederveen – vind je onze christelijke basisschool Nederwoud. De oudste én kleinste school van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen met de Bijbel in Lunteren, en daarmee een school met karakter. Een school waarin we samen leren, samen ontdekken en samen groeien in ons geloof, onze kennis, vaardigheden en talenten. Waar kinderen, ouders en leerkrachten een hecht team vormen, en aandacht, betrokkenheid en zorg belangrijk zijn. Waar ieder kind groeit, passend bij wie hij of zij is.

Waarschijnlijk ken je het wel. Het verhaal van Jozua en Kaleb uit Numeri 13 en 14. Verkenners van het Beloofde Land. Het verhaal is een prachtige metafoor voor het onderwijs dat Nederwoud wil bieden en de ambities die de school heeft. Waarom?
Als Jozua, Kaleb en de verkenners terugkomen na hun ontdekkingstocht in het Beloofde Land, ziet de grootste groep mannen vooral leeuwen en beren op de weg. Onmogelijkheden. Problemen. Tot Jozua en Kaleb, twee leiders van het volk, opstaan en zien wat de rest (nog) niet heeft gezien. ‘Ze zeiden tegen Mozes: We zijn in het land geweest waar u ons naartoe stuurde. Het is een vruchtbaar land. Er is inderdaad meer dan genoeg te eten voor iedereen. Kijk maar, dit zijn de vruchten die er groeien!’ (Numeri 13:27) ‘Het land waar wij geweest zijn is een prachtig land. Er is genoeg te eten voor iedereen, meer dan genoeg. Als de Heere goed voor ons is, zal hij ons erheen brengen en het land aan ons geven.’ (Numeri 14:8)

Op Nederwoud trekken we als kinderen, ouders en team met elkaar op. Om in ieder kind ‘prachtig land’ te ontdekken. Vanuit de wetenschap en in het vertrouwen dat de Heere goed is, en dat Hij zowel leerkrachten, ouders als kinderen ‘erheen zal brengen om het te geven.’